Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen in zure room
PT20M
Sperziebonen in zure room
Een heerlijk sperziebonen in zure room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen in zure room te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Kook ze in 15 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Breng de zure room op smaak met wat zout, peper, nootmuskaat en karwijzaad (gebruik niet teveel).
Vermeng de boontjes met de room en doe ze in een beboterde ovenschaal.
Bak of rooster intussen het sneetje brood en verkruimel deze over de schaal.
Laat het geheel in een hete oven goudbruin kleuren.
Kook ze in 15 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Breng de zure room op smaak met wat zout, peper, nootmuskaat en karwijzaad (gebruik niet teveel).
Vermeng de boontjes met de room en doe ze in een beboterde ovenschaal.
Bak of rooster intussen het sneetje brood en verkruimel deze over de schaal.
Laat het geheel in een hete oven goudbruin kleuren.
angelie van der zanden zegt: