KookJij

Sperziebonen in zure room

Een heerlijk sperziebonen in zure room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen in zure room te bereiden

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Kook ze in 15 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Breng de zure room op smaak met wat zout, peper, nootmuskaat en karwijzaad (gebruik niet teveel).
Vermeng de boontjes met de room en doe ze in een beboterde ovenschaal.
Bak of rooster intussen het sneetje brood en verkruimel deze over de schaal.
Laat het geheel in een hete oven goudbruin kleuren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

angelie van der zanden

angelie van der zanden zegt:
Geslaagd recept, was lekker. Gegeten met aardappel en rundervink met lekkere jus. Goede combi.