Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen met tomaat, ui en spek
PT40M
Sperziebonen met tomaat, ui en spek
Een heerlijk sperziebonen met tomaat, ui en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
webchef
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen met tomaat, ui en spek te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en breek ze een keer doormidden.
Ontvel de tomaten en snijd ze doormidden.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het ontbijtspek bruin en knappend.
Voeg dan de uien toe en bak deze lichtbruin.
Leg dan de sperziebonen op het spek en de uien, draai de hittebron laag en laat de bonen ongeveer 10 minuten mee bakken.
Doe dan de tomaten erbij, leg een deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Breng het groentegerecht op smaak met peper en zout.
rangvi zegt: