Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonensalade met tonijn
PT30M
Sperziebonensalade met tonijn
Een heerlijk sperziebonensalade met tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonensalade met tonijn te bereiden
Kook de eieren hard, spoel ze koud, pel ze en snijd deze in plakjes.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar in een slakom. Garneer de salade met de ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven..
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar in een slakom. Garneer de salade met de ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven..