Recept
« Terug naar recepten
Spicy doedelzaksoep
PT40M
Spicy doedelzaksoep
Een heerlijk spicy doedelzaksoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
Devin Lambertus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spicy doedelzaksoep te bereiden
Fruit de uien in ruim olijfolie in een grote soeppan totdat ze mooi bruin zijn.
Hak de pompoen in even grote blokjes van 1 -2 cm.
Voeg de bouillon (doe eerst een liter, zodat u later eventueel er nog wat bij kan doen, afhankelijk van de dikte) de pompoen en de knoflook bij de uien en laat het afgedekt ongeveer 10 minuten koken. Regelmatig roeren en zorg ervoor dat het niet "stikt" en puré wordt, maar een mooie grove struktuur behoud.
Voeg nu de rozemarijn, anijszaad, sambal en de citroen erbij en laat het nog lekker +/- 20 minuten doorpruttelen.
Soep klaar? Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat suiker of honing. Als laatste de grof gehakte bosuitjes erdoor doen en nog eventjes een paar minuten laten staan.
Het is belangrijk dat de soep een lekkere bite heeft. Houdt dit goed in de gaten!
De citroen geeft een bijzondere frisse smaak aan het gerecht. U mag de citroen mee eten, mar eruit halen is ook oké natuurlijk. De smaak zit al in de soep!
Hak de pompoen in even grote blokjes van 1 -2 cm.
Voeg de bouillon (doe eerst een liter, zodat u later eventueel er nog wat bij kan doen, afhankelijk van de dikte) de pompoen en de knoflook bij de uien en laat het afgedekt ongeveer 10 minuten koken. Regelmatig roeren en zorg ervoor dat het niet "stikt" en puré wordt, maar een mooie grove struktuur behoud.
Voeg nu de rozemarijn, anijszaad, sambal en de citroen erbij en laat het nog lekker +/- 20 minuten doorpruttelen.
Soep klaar? Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat suiker of honing. Als laatste de grof gehakte bosuitjes erdoor doen en nog eventjes een paar minuten laten staan.
Het is belangrijk dat de soep een lekkere bite heeft. Houdt dit goed in de gaten!
De citroen geeft een bijzondere frisse smaak aan het gerecht. U mag de citroen mee eten, mar eruit halen is ook oké natuurlijk. De smaak zit al in de soep!