Recept
« Terug naar recepten
Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus en jasmijnrijst
PT20M
Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus en jasmijnrijst
Een heerlijk spies van citroengras en kip met oosterse zoetzure saus en jasmijnrijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus en jasmijnrijst te bereiden
Pel de gember, de ui en de look en snipper ze grof.
Ontpit en snipper de chilipeper,
Maak een slaatje door de wortel in fijne reepjes te snijden, de Chinese kool, lente ui en koriander fijn te snipperen en dat alles samen met de sojascheuten goed te mengen tot een mooi kleurrijk slaatje. Kruid af met peper, zout, olijfolie en witte balsamiek azijn.
Kook de rijst gaar volgens de beredingswijze aangegeven op de verpakking.
Snij de kip in grove blokken en spies ze op citroengras.
Bak de brochettes in een pan met wat Solo.
Nadat de kip gebakken is, doe je in dezelfde pan de in stukken gesneden gember, de look, een ui, de chili peper (zonder pitjes) en honing samen even karameliseren.
Blus met mirin, de witte balsamiek azijn en een scheut ketchup.
Laat dit nog even doorkoken en giet dan door een zeef.
Dresseer de spiezen op de rijst en lepel er de saus bij .
Ontpit en snipper de chilipeper,
Maak een slaatje door de wortel in fijne reepjes te snijden, de Chinese kool, lente ui en koriander fijn te snipperen en dat alles samen met de sojascheuten goed te mengen tot een mooi kleurrijk slaatje. Kruid af met peper, zout, olijfolie en witte balsamiek azijn.
Kook de rijst gaar volgens de beredingswijze aangegeven op de verpakking.
Snij de kip in grove blokken en spies ze op citroengras.
Bak de brochettes in een pan met wat Solo.
Nadat de kip gebakken is, doe je in dezelfde pan de in stukken gesneden gember, de look, een ui, de chili peper (zonder pitjes) en honing samen even karameliseren.
Blus met mirin, de witte balsamiek azijn en een scheut ketchup.
Laat dit nog even doorkoken en giet dan door een zeef.
Dresseer de spiezen op de rijst en lepel er de saus bij .