Ik heb hiervoor blokjes spinazie gebruikt die ik nog in de vriezer had en in de wok verder bereid zoals beschreven.
Hierbij serveerde ik een aardappelpuree, bestrooid met paprikapoeder voor het kleurtje.
(Omdat we pikant eten was dat pikante paprikapoeder.)
Recept
« Terug naar recepten
Spinazie met eieren en uien
PT20M
Spinazie met eieren en uien
Een heerlijk spinazie met eieren en uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita, geïnspireerd door een Franse schotel
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie met eieren en uien te bereiden
Verse spinazie wassen en zeer fijn hakken. Uit de diepvries zijn de blokjes spinazie snel te bereiden, zonder te laten ontdooien.
De grote uien pellen en in dikke ringen snijden, ringen uit elkaar halen.
De sjalotjes pellen en heel laten.
In de wok de spinazieblokjes zachtjes verhitten volgens gebruiksaanwijzing en de peterselie en zout en peper toevoegen. Wel telkens goed omroeren.
Ondertussen in de koekenpan de boter verhitten en de uien en sjalotjes en de grof gesneden knoflook fruiten. (hele knoflooktenen nog apart houden)
Peper en zout toevoegen.
Als de uien wat zachter zijn deze uit de pan halen en de sjalotjes even apart wegleggen. De rest van de uien langs de randen van de goed ingevette ovenschaal uitspreiden. Laat het midden van de schotel zoveel mogelijk leeg.
Verspreid nu de spinazie in het midden van de ovenschotel.
De achtergehouden sjalotjes overlangs doormidden snijden en hiermee de schotel versieren bijv. 4 halfjes in het midden van de spinazie en één halfje aan beide kanten van de schotel. Leg nu vóór deze 2 laatste sjalotjes een hele knoflookteen. (rauw)
(klik op de foto om te vergroten)
Maak nu in de spinazie 4 kuiltjes. Breek telkens een ei in het kopje en doe het ei voorzichtig in het kuiltje. Doe hetzelfde met de andere 3 eieren. (met het kopje voorkom je het breken van de eidooiers, die moeten heel blijven)
Schenk nu de room over het geheel en bestrooi alles met zout en peper.
Schuif de schotel in de oven voor ± 10 à 20 minuten of tot de eieren voldoende gaar zijn.
De tomaatjes kun je erbij doen, maar ik heb ze pas toegevoegd toen de eieren gaar waren.
De grote uien pellen en in dikke ringen snijden, ringen uit elkaar halen.
De sjalotjes pellen en heel laten.
In de wok de spinazieblokjes zachtjes verhitten volgens gebruiksaanwijzing en de peterselie en zout en peper toevoegen. Wel telkens goed omroeren.
Ondertussen in de koekenpan de boter verhitten en de uien en sjalotjes en de grof gesneden knoflook fruiten. (hele knoflooktenen nog apart houden)
Peper en zout toevoegen.
Als de uien wat zachter zijn deze uit de pan halen en de sjalotjes even apart wegleggen. De rest van de uien langs de randen van de goed ingevette ovenschaal uitspreiden. Laat het midden van de schotel zoveel mogelijk leeg.
Verspreid nu de spinazie in het midden van de ovenschotel.
De achtergehouden sjalotjes overlangs doormidden snijden en hiermee de schotel versieren bijv. 4 halfjes in het midden van de spinazie en één halfje aan beide kanten van de schotel. Leg nu vóór deze 2 laatste sjalotjes een hele knoflookteen. (rauw)
(klik op de foto om te vergroten)
Maak nu in de spinazie 4 kuiltjes. Breek telkens een ei in het kopje en doe het ei voorzichtig in het kuiltje. Doe hetzelfde met de andere 3 eieren. (met het kopje voorkom je het breken van de eidooiers, die moeten heel blijven)
Schenk nu de room over het geheel en bestrooi alles met zout en peper.
Schuif de schotel in de oven voor ± 10 à 20 minuten of tot de eieren voldoende gaar zijn.
De tomaatjes kun je erbij doen, maar ik heb ze pas toegevoegd toen de eieren gaar waren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
gea zegt:
Ik mag zometeen weer genieten van m'n pittige zuurkool:p:p
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.:D
derbyke zegt:
ptamerus zegt: