KookJij

Spinaziekaastaart (Spana kopitta)

Een heerlijk spinaziekaastaart (spana kopitta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinaziekaastaart (Spana kopitta) te bereiden

De uien snipperen en in de olijfolie fruiten.De diepvriesspinazie ontdooien en er de uien,de verbrokkelde fetakaas,eieren,peterselie,dille en wat peper en zout toevoegen.Dit alles goed door elkaar mengen.Een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 23X30 cm.invetten en intussen de boter smelten.In de vorm 5 à 6 velletjes filodeeg leggen en elke velletje lijmen aan de ander.Het spinaziemengsel erop scheppen en afdekken met nog eens 5 `s 6 velletjes deeg en ook deze lijmen met de gesmolten boter.De schotel 40 min. in een hete oven van 190C zetten.In vierkanten stukken snijden en warm serveren.
Lekker met een zomerse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst