Recept
« Terug naar recepten
Spinaziekaastaart (Spana kopitta)
PT60M
Spinaziekaastaart (Spana kopitta)
Een heerlijk spinaziekaastaart (spana kopitta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziekaastaart (Spana kopitta) te bereiden
De uien snipperen en in de olijfolie fruiten.De diepvriesspinazie ontdooien en er de uien,de verbrokkelde fetakaas,eieren,peterselie,dille en wat peper en zout toevoegen.Dit alles goed door elkaar mengen.Een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 23X30 cm.invetten en intussen de boter smelten.In de vorm 5 Ã 6 velletjes filodeeg leggen en elke velletje lijmen aan de ander.Het spinaziemengsel erop scheppen en afdekken met nog eens 5 `s 6 velletjes deeg en ook deze lijmen met de gesmolten boter.De schotel 40 min. in een hete oven van 190C zetten.In vierkanten stukken snijden en warm serveren.
Lekker met een zomerse salade.
Lekker met een zomerse salade.