KookJij

Spinaziesalade met asperges en sinaasappel.

Een heerlijk spinaziesalade met asperges en sinaasappel. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bert Allers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinaziesalade met asperges en sinaasappel. te bereiden

Was de schoongemaakte spinazie zorgvuldig en verwijder eventueel de harde stelen.
Sla de uitgelekte spinazie droog in een slacentrifuge.
Schil de asperges en kook ze in water met wat zout in 10 tot 15 min. beetgaar.
Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
Snijd de asperges schuin in stukjes van circa 5 cm lang
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze daarna in dunne plakken.
Vang het uitlopende sap op .
Klop de opgesomde ingrediënten voor de dressing en het opgevangen sinaasappelsap met een garde door elkaar tot alles goed gemengd is.


Afwerken:

Doe de spinazie in een kom en schep er de dressing door.
Verdeel de spinazie over de borden.
Garneer met stukken asperge ( let op dat de koppen gelijk worden verdeeld) en de plakken sinaasappel. Serveer meteen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst