KookJij

Spinazietaart

Een heerlijk spinazietaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Galbani Ricotta
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazietaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm 3 el olijfolie in een grote braadpan. Sauteer de ui en knoflook, roer de spinazie en peterselie erdoor en sauteer verder (op medium vuur) tot de spinazie zacht is; zo'n 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Meng de eieren met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas in een middelgrote kom. Roer het spinaziemengsel erdoor.
Spreid het bladerdeeg uit in een ingevette bak(taart)vorm en bestrijk het met olijfolie.
Giet het spinazie/kaasmengsel in de vorm. Snijd eventueel overtollig deeg aan de randjes weg.
Bak de taart gedurende 30 a 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd in punten en serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst