Recept
« Terug naar recepten
Spinazietaart
PT60M
Spinazietaart
Een heerlijk spinazietaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spinazietaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm 3 el olijfolie in een grote braadpan. Sauteer de ui en knoflook, roer de spinazie en peterselie erdoor en sauteer verder (op medium vuur) tot de spinazie zacht is; zo'n 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Meng de eieren met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas in een middelgrote kom. Roer het spinaziemengsel erdoor.
Spreid het bladerdeeg uit in een ingevette bak(taart)vorm en bestrijk het met olijfolie.
Giet het spinazie/kaasmengsel in de vorm. Snijd eventueel overtollig deeg aan de randjes weg.
Bak de taart gedurende 30 a 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd in punten en serveer warm.
Verwarm 3 el olijfolie in een grote braadpan. Sauteer de ui en knoflook, roer de spinazie en peterselie erdoor en sauteer verder (op medium vuur) tot de spinazie zacht is; zo'n 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Meng de eieren met de ricotta en de geraspte parmezaanse kaas in een middelgrote kom. Roer het spinaziemengsel erdoor.
Spreid het bladerdeeg uit in een ingevette bak(taart)vorm en bestrijk het met olijfolie.
Giet het spinazie/kaasmengsel in de vorm. Snijd eventueel overtollig deeg aan de randjes weg.
Bak de taart gedurende 30 a 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd in punten en serveer warm.