Recept
« Terug naar recepten
Spinazietaart met geitenkaas
PT60M
Spinazietaart met geitenkaas
Een heerlijk spinazietaart met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spinazietaart met geitenkaas te bereiden
Snijd de geslonken spinazie redelijk fijn en druk het overtollige vocht er goed uit. Snijd het uitje en de knoflook fijn en bak ze even in een scheut olijfolie aan. Meng de spinazie erdoor en giet het mengsel in de taartvorm. Verdeel de in plakjes gesneden geitenkaas en de walnoten gelijkmatig over de spinazie. Klop drie eieren los en meng ze met de slagroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het ei-roommengsel over de spinazie. Dek het af met het verse bladerdeeg (als u geen rol kunt krijgen, kunt u ook vijf ontdooide plakjes bladerdeeg gebruiken). Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg af. Snijd uit het overgebleven deeg enkele blaadjes en en een steeltje ter versiering en leg die op de taart. Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk hier het bladerdeeg mee.
Zet de taart in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak hem in zo'n 40 minuten gaar. Dek de taart op het laatst eventueel af met een stuk aluminiumfolie als het deeg te donker dreigt te worden.
Serveer direct; lekker met een tomaten-mozzarellasalade.
Zet de taart in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak hem in zo'n 40 minuten gaar. Dek de taart op het laatst eventueel af met een stuk aluminiumfolie als het deeg te donker dreigt te worden.
Serveer direct; lekker met een tomaten-mozzarellasalade.