Recept
« Terug naar recepten
Spinazietaart
PT30M
Spinazietaart
Een heerlijk spinazietaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marloes Wolters
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazietaart te bereiden
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasoven op stand 4-5)
Maak de spinazie schoon. Olie in de braadpan. Bak de spinazie op hoog vuur gaar (het beste kun je de spinazie in meerdere delen in de pan doen). Voeg 1 teen knoflook toe en wat zout.
Schil de aardappelen, en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet ze af, en maak ondertussen de melk warm. Voeg de melk en de boter bij de aardappels. Pureer ze. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg een teen knoflook, zout en naar smaak chilipeper (mag ook chilipoeder zijn) toe.
Vet de taartvorm in.
Verdeel de bladerdeeg mooi in de taartvorm zodat alle randjes en de bodem bedekt zijn. Prik met vork gaatjes in de bodem. Als je veel vocht hebt, strooi wat paneermeel op de bodem.
Doe het gehakt in de taartvorm en verdeel over de bodem.
Verdeel daarover de spinazie.
Vervolgens doe je daar de puree bovenop, en zorg je dat je geen spinazie meer ziet.
Als het goed is heb je nu uitstekende bladerdeegrandjes. klap die naar binnen over de aardappelpuree heen.
Strooi tot slot geraspte kaas over de taart heen.
Zet de taart in een voorverwarmde oven. Na 40-45 minuten is hij klaar!
Laat hem nog 5 tot 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt, dan krijg je het mooiste resultaat!
Je kan de taart ook een dag van te voren maken. Dan hoef je hem alleen nog maar af te bakken. Laat hem dan wel 5 minuten langer in de oven staan.
Verwarm de oven voor op 180°C (gasoven op stand 4-5)
Maak de spinazie schoon. Olie in de braadpan. Bak de spinazie op hoog vuur gaar (het beste kun je de spinazie in meerdere delen in de pan doen). Voeg 1 teen knoflook toe en wat zout.
Schil de aardappelen, en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet ze af, en maak ondertussen de melk warm. Voeg de melk en de boter bij de aardappels. Pureer ze. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg een teen knoflook, zout en naar smaak chilipeper (mag ook chilipoeder zijn) toe.
Vet de taartvorm in.
Verdeel de bladerdeeg mooi in de taartvorm zodat alle randjes en de bodem bedekt zijn. Prik met vork gaatjes in de bodem. Als je veel vocht hebt, strooi wat paneermeel op de bodem.
Doe het gehakt in de taartvorm en verdeel over de bodem.
Verdeel daarover de spinazie.
Vervolgens doe je daar de puree bovenop, en zorg je dat je geen spinazie meer ziet.
Als het goed is heb je nu uitstekende bladerdeegrandjes. klap die naar binnen over de aardappelpuree heen.
Strooi tot slot geraspte kaas over de taart heen.
Zet de taart in een voorverwarmde oven. Na 40-45 minuten is hij klaar!
Laat hem nog 5 tot 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt, dan krijg je het mooiste resultaat!
Je kan de taart ook een dag van te voren maken. Dan hoef je hem alleen nog maar af te bakken. Laat hem dan wel 5 minuten langer in de oven staan.
Mijn kookverhaal (marloes Wolters)
Vanmorgen werd ik wakker met dit idee. Ik had 3 gasten uitgenodigd en ze vonden het zo lekker dat de taart helemaal op is gegaan!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mwolters zegt:
guus van rooy zegt: