Recept
« Terug naar recepten
Spinazietortilla met oregano
PT30M
Spinazietortilla met oregano
Een heerlijk spinazietortilla met oregano recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Margriet
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazietortilla met oregano te bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en
bak hierin de ui en de salami ongeveer 3 minuten.
Neem het mengsel uit de pan (giet het teveel aan vet af), bak de aardappelschijfjes al omscheppend ongeveer 8 minuten in de achtergebleven bakolie en voeg wat extra olie toe als de aardappels te droog worden.
Laat intussen de spinazie in een bodempje water op hoog vuur slinken.
Laat uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Hak de spinqazie grof en schep samen met de salami, de ui en de oreganoblaadjes door de gebakken aardappelschijfjes in de pan.
Klop de eieren los met de kaas, breng op smaak met peper en zout en schenk over het aardappelmengsel.
Laat de tortilla op niet te hoog vuur afgedekt in
ongeveer 15 minuten stollen en licht kleuren.
Schud de tortilla los, laad hem uit de pan op een bord glijden en snijd hem in punten.
Bak indien nodig ook de bovenkant door met behulp van een deksel of bord de tortilla om te keren, of zet hem onder een hete ovengrill.
bak hierin de ui en de salami ongeveer 3 minuten.
Neem het mengsel uit de pan (giet het teveel aan vet af), bak de aardappelschijfjes al omscheppend ongeveer 8 minuten in de achtergebleven bakolie en voeg wat extra olie toe als de aardappels te droog worden.
Laat intussen de spinazie in een bodempje water op hoog vuur slinken.
Laat uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Hak de spinqazie grof en schep samen met de salami, de ui en de oreganoblaadjes door de gebakken aardappelschijfjes in de pan.
Klop de eieren los met de kaas, breng op smaak met peper en zout en schenk over het aardappelmengsel.
Laat de tortilla op niet te hoog vuur afgedekt in
ongeveer 15 minuten stollen en licht kleuren.
Schud de tortilla los, laad hem uit de pan op een bord glijden en snijd hem in punten.
Bak indien nodig ook de bovenkant door met behulp van een deksel of bord de tortilla om te keren, of zet hem onder een hete ovengrill.