Recept
« Terug naar recepten
Spitskoolkroketjes met gember en gehakt
PT60M
Spitskoolkroketjes met gember en gehakt
Een heerlijk spitskoolkroketjes met gember en gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Voorlichting.b. groenten/fruit
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskoolkroketjes met gember en gehakt te bereiden
Was en snij de spitskool in kleine reepjes. Maak het pepertje schoon en snij het (met de zaadjes) fijn. Snij de gember fijn. Doe 150 gram spitskool in een kom en meng peperstukjes, gember, gehakt, kaas, uitgeperste knoflook, sojasaus en 1 ei erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kneed alles door elkaar tot een goed samenhangende massa; voeg zonodig wat bloem toe als het mengsel niet stevig genoeg is. Vorm circa 8 kroketjes van het koolmengsel en zet ze afgedekt circa 1 uur in de koelkast. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bereid de pindasaus. Smoor de overgebleven spitskool zachtjes gaar in de boter of margarine. Verhit de frituurolie tot circa 170 graden C. Klop het andere ei los. Wentel de kroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Frituur de kroketjes in gedeelten in circa 3 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Serveer heet.
Lekker met pindasaus, rijst en de gesmoorde kool.
Lekker met pindasaus, rijst en de gesmoorde kool.