Serveren met currysaus en/of mayo.
Ook heel lekker met satesaus erover.
Naar smaak kan je ook stukjes ananas tussen het gehakt en ui doen en serveren met satesaus en tauge.
Recept
« Terug naar recepten
Spoetnik alla niek (niet de drank)
PT60M
Spoetnik alla niek (niet de drank)
Een heerlijk spoetnik alla niek (niet de drank) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spoetnik alla niek (niet de drank) te bereiden
-Doe het gehakt, eieren, brood, curry, peper en maggie in keukenmachine en vermaal goed fijn.
-Indien het mengsel te nat is er wat paneermeel bij doen.
-Met natte handen 4 ovale ballen ervan maken en ze door de bloem rollen.
-In de koelkast leggen en ongeveer een uurtje laten opstijven.
-Nogmaals goed door de bloem rollen.
-In een beetje boter rollend bruin bakken, maar niet langer dan 5 minuten.
-Terug de koelkast in en goed koud laten worden (kan ook in de vriezer).
-Intussen een pan water opzetten met het bouillonblokje en aan de kook brengen.
-Vuur lager zetten en de ballen gaar laten worden in de bouillon.
-Weer laten afkoelen en dan in plakken snijden, (als ze nog warm zijn krijg je geen mooie plakken gesneden), evenals de uien, zorg dat de plakken allemaal even dik zijn.
-Om en om aan een sateprikker rijgen, beginnen met gehakt, dan ui, gehakt en zo verder en eindigen met gehakt.
-In een fritepan van 180C bakken voor 2 á 3 minuutjes.
-Indien het mengsel te nat is er wat paneermeel bij doen.
-Met natte handen 4 ovale ballen ervan maken en ze door de bloem rollen.
-In de koelkast leggen en ongeveer een uurtje laten opstijven.
-Nogmaals goed door de bloem rollen.
-In een beetje boter rollend bruin bakken, maar niet langer dan 5 minuten.
-Terug de koelkast in en goed koud laten worden (kan ook in de vriezer).
-Intussen een pan water opzetten met het bouillonblokje en aan de kook brengen.
-Vuur lager zetten en de ballen gaar laten worden in de bouillon.
-Weer laten afkoelen en dan in plakken snijden, (als ze nog warm zijn krijg je geen mooie plakken gesneden), evenals de uien, zorg dat de plakken allemaal even dik zijn.
-Om en om aan een sateprikker rijgen, beginnen met gehakt, dan ui, gehakt en zo verder en eindigen met gehakt.
-In een fritepan van 180C bakken voor 2 á 3 minuutjes.