Recept
« Terug naar recepten
Spruitenstoofpot met hazelnoten
PT45M
Spruitenstoofpot met hazelnoten
Een heerlijk spruitenstoofpot met hazelnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitenstoofpot met hazelnoten te bereiden
In braadpan olie verhitten.
Ui en wortel 2 minuten fruiten.
Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
Wijn erbij schenken.
Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Laurierblad verwijderen.
Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
Bestrooien met hazelnoten.
Lekker met donker volkorenbrood.
Ui en wortel 2 minuten fruiten.
Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
Wijn erbij schenken.
Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Laurierblad verwijderen.
Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
Bestrooien met hazelnoten.
Lekker met donker volkorenbrood.