Recept
« Terug naar recepten
Spruitenstrudel
PT40M
Spruitenstrudel
Een heerlijk spruitenstrudel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitenstrudel te bereiden
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze in ruim water met zout beet gaar. Daarna koud spoelen.
Snijd de spruitjes in plakjes.
Fruit de sjalotten, spek en knoflook aan en voeg daaraan de spruiten toe. Deze mee fruiten.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat. Verdeel in drieën.
Smeer het filodeeg in met geklaarde boter.
Deeg op een doek of papier leggen. Verdeel op het deeg een dunne laag spruitjes. Laatste strookje
vrijlaten.
Rol het deeg strak op en leg het op een ingeboterde bakplaat.
Smeer de bovenkant in met boter.
Bak de strudel op 180º C in de oven gedurende 20 minuten. Daarna voorzichtig snijden.
Opmerking:
Filodeeg altijd dun bestrijken met gesmolten boter m.b.v. een kwastje.
Eventueel dubbel vel gebruiken.
Snijd de spruitjes in plakjes.
Fruit de sjalotten, spek en knoflook aan en voeg daaraan de spruiten toe. Deze mee fruiten.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat. Verdeel in drieën.
Smeer het filodeeg in met geklaarde boter.
Deeg op een doek of papier leggen. Verdeel op het deeg een dunne laag spruitjes. Laatste strookje
vrijlaten.
Rol het deeg strak op en leg het op een ingeboterde bakplaat.
Smeer de bovenkant in met boter.
Bak de strudel op 180º C in de oven gedurende 20 minuten. Daarna voorzichtig snijden.
Opmerking:
Filodeeg altijd dun bestrijken met gesmolten boter m.b.v. een kwastje.
Eventueel dubbel vel gebruiken.