Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes met een Oosters tintje
PT20M
Spruitjes met een Oosters tintje
Een heerlijk spruitjes met een oosters tintje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
theo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes met een Oosters tintje te bereiden
Snipper de ui en maak de spruiten schoon.
Doe wat olijfolie in de pan. Zodra de olie op temperatuur is doe je er een handje spekreepjes, een gesnipperd uitje en een platgeslagen teen knoflook bij.
Voeg een vleugje fijngemalen komijn toe, een theelepel djahe, en een theelepel kurkuma.
Roer het even goed door elkaar en voeg dan de spruiten toe.
Zet het vuur hoog en zet de spruiten aan.
Voeg ketjap manis toe en doe de deksel op de pan.
Laat onder af en toe roeren, en met eventueel een beetje water de spruiten rustig doorgaren.
Serveer met Basmati rijst en verse koriander.
Doe wat olijfolie in de pan. Zodra de olie op temperatuur is doe je er een handje spekreepjes, een gesnipperd uitje en een platgeslagen teen knoflook bij.
Voeg een vleugje fijngemalen komijn toe, een theelepel djahe, en een theelepel kurkuma.
Roer het even goed door elkaar en voeg dan de spruiten toe.
Zet het vuur hoog en zet de spruiten aan.
Voeg ketjap manis toe en doe de deksel op de pan.
Laat onder af en toe roeren, en met eventueel een beetje water de spruiten rustig doorgaren.
Serveer met Basmati rijst en verse koriander.