Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes -taugé salade
PT25M
Spruitjes -taugé salade
Een heerlijk spruitjes -taugé salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes -taugé salade te bereiden
Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar in water met wat zout en halveer ze.
Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en ook die
beetgaar koken.
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant.
Maak de taugé schoon, snijd de paprika in 4-en en snijd
ook die in blokjes.
Maak de dressing van de olijven, azijn, olie, het sjalotje en
knoflook.
Maak een salade van de ingrediënten en maak aan met de dressing.
TIP: de olijven kan je desgewenst weglaten.
Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en ook die
beetgaar koken.
Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant.
Maak de taugé schoon, snijd de paprika in 4-en en snijd
ook die in blokjes.
Maak de dressing van de olijven, azijn, olie, het sjalotje en
knoflook.
Maak een salade van de ingrediënten en maak aan met de dressing.
TIP: de olijven kan je desgewenst weglaten.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Als je spruitjes beetgaar kookt, hebben kids er geen erg in; maar troost je de onze hield je niet voor de gek !!