Recept
« Terug naar recepten
spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes
PT40M
spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes
Een heerlijk spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes te bereiden
Bak de speklapjes lekker krokant. Schil de aardappelen en kook ze 10 min in een pan met weinig water en zout. Maak intussen de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in. Voeg ze aan de aardappelen toe en kook ze samen 15 min gaar. Hak de walnoten intussen grof. Schil de appels en steek met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appels in plakken. Wrijf de plakken in met kerriepoeder. Giet de aardappelen met spruitjes af en stamp dit fijn. Voeg al roerende 25 gr boter en zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Roer de noten en de kaas erdoor. Warm de stamppot op zacht vuur goed door tot de kaas gesmolten is. Verhit intussen 25 gr boter in een koekenpan en bak de plakken appel snel aan beide kanten bruin. Voeg de in blokjes gesneden speklappen toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en kerriepoeder. Leg de plakken appel erop.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marc zegt:
michaelb zegt:
Henk zegt: