KookJij

spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes

Een heerlijk spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe spruitjesstamppot met gebakken appel en speklapjes te bereiden

Bak de speklapjes lekker krokant. Schil de aardappelen en kook ze 10 min in een pan met weinig water en zout. Maak intussen de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in. Voeg ze aan de aardappelen toe en kook ze samen 15 min gaar. Hak de walnoten intussen grof. Schil de appels en steek met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appels in plakken. Wrijf de plakken in met kerriepoeder. Giet de aardappelen met spruitjes af en stamp dit fijn. Voeg al roerende 25 gr boter en zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Roer de noten en de kaas erdoor. Warm de stamppot op zacht vuur goed door tot de kaas gesmolten is. Verhit intussen 25 gr boter in een koekenpan en bak de plakken appel snel aan beide kanten bruin. Voeg de in blokjes gesneden speklappen toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en kerriepoeder. Leg de plakken appel erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk

Henk zegt:
Superlekker. De appel is een goed idee!:)
Marc

Marc zegt:
Niemand lusten hier spruiten en tot mijn verbazing heeft iedereen zijn bordje leeggegeten. Erg lekker..!
michaelb

michaelb zegt:
Ik ga dit maaltijd vanavond proberen te maken;) Eens kijken of ik de kinderen nu wel zover krijg om spruiten te eten:p
joost

joost zegt:
zelfs een notoire spruiten hater vond het lekker geweldig recept