Recept
« Terug naar recepten
Spruitjestaart
PT60M
Spruitjestaart
Een heerlijk spruitjestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjestaart te bereiden
De spruitjes 10 minuutjes voorkoken, afgieten en met koud water afspoelen.
Bladerdeegplakjes samen uitrollen tot een grote plak en hiermee een ingevette quicheschaal bekleden.
In ruime schaal eieren (of vervanging no-egg) mengen met achtereenvolgens de room, spekreepjes, geitenkaas en als laatste de spruitjes. Eventueel wat zout en peper (voorzichtig met het zout want dat zit ook al behoorlijk in spek en geitenkaas) Voor liefhebbers ook nog wat nootmuskaat toevoegen.
Het mengsel op het bladerdeeg verdelen en in de oven 30 minuten bakken.
Bladerdeegplakjes samen uitrollen tot een grote plak en hiermee een ingevette quicheschaal bekleden.
In ruime schaal eieren (of vervanging no-egg) mengen met achtereenvolgens de room, spekreepjes, geitenkaas en als laatste de spruitjes. Eventueel wat zout en peper (voorzichtig met het zout want dat zit ook al behoorlijk in spek en geitenkaas) Voor liefhebbers ook nog wat nootmuskaat toevoegen.
Het mengsel op het bladerdeeg verdelen en in de oven 30 minuten bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Cyberbabe zegt:
Wel lekker overigens.
nelie zegt:
Cyberbabe zegt:
nolita zegt:
Ik kan dus het volgende proberen:
invetten, dan paneermeel, dan de bladerdeeg en deze inprikken en dan de vulling.
of pas na de bladerdeeg de paneermeel erover? Ik ga het gewoon uitproberen!!!
Cyberbabe zegt:
Rita Licher-Hage zegt:
kooktan zegt:
Ondanks de wat nattere vulling is de bodem toch stevig gebleven.
Nolita, het proberen waard. :)
Cyberbabe zegt:
nolita zegt:
kooktan zegt:
Anna zegt: