Recept
« Terug naar recepten
St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon
PT25M
St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon
Een heerlijk st. jacobsschelpen met een witte wijn sabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon te bereiden
Bereiding:
Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.
Doe voor de Sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au bain Marie) boven een panzacht kokend water. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten). De Sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft. Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.
Strijk de st. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.
Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.
Doe voor de Sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au bain Marie) boven een panzacht kokend water. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten). De Sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft. Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.
Strijk de st. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.
bertal zegt:
Smullen maar!!!!!!!!!!!!:);)gr.
Bert