Ik heb het zelf met genot gegeten vooral omdat de spinazie in eigen tuin is gekweekt.
Ik zelf gebruik geen zout omdat ik verse tuinkruiden gebruik.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot Nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei
PT30M
Stamppot Nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei
Een heerlijk stamppot nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henk Magnin
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot Nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei te bereiden
De spinazie goed wassen en fijn snijden, aardappels koken in ± 10 minuten (goed gaar). Een klont boter, (voor de smaak) kruiden naar smaak (bijvoorbeeld dragon, knoflook, poeder of vers, oregano, basilicum zo nodig wat tijm) alles wel met mate, liefst vers.
Terwijl de aardappels koken de spekjes uitbakken en het ei (hard) koken, vervolgens de aardappels stampen. De boter (kleingesneden), kruiden en spekjes toevoegen en op een laag gaspitje de uitgelekte spinazie toe voegen, zodat dit warm opgediend kan worden met het gepelde ei.
Terwijl de aardappels koken de spekjes uitbakken en het ei (hard) koken, vervolgens de aardappels stampen. De boter (kleingesneden), kruiden en spekjes toevoegen en op een laag gaspitje de uitgelekte spinazie toe voegen, zodat dit warm opgediend kan worden met het gepelde ei.
Henk van Haandel zegt: