Ipv van postelein kan je ook "zuring" gebruiken.
Als geraspte verse mierikswortel kan je geraspte mierikswortelcreme gebruiken. Let wel op met de mierikswortel. Is de smaak te pikant dan kan je dat verminderen door aan de geraspte mierikswortel een beetje sinaasappelkonfituur toe te voegen.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot postelein (oud Ardens recept)
PT30M
Stamppot postelein (oud Ardens recept)
Een heerlijk stamppot postelein (oud ardens recept) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Een oud Ardens recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot postelein (oud Ardens recept) te bereiden
Was en schil de aardappelen en kook in zo weinig mogelijk water tot volledige gaarheid.
Verwarm de bouillon en voeg dit, onder kneden, toe aan de aardappelen tot een stamppot.
Snij het spek in blokjes en bak het uit.
Snij de worteltjes van de postelein en was de blaadjes en snij het fijn.
Voeg het uitgebakken spek en de postelein toe aan de stamppot en kneed alles goed homogeen.
Warm de stamppot nog even op.
Breng op smaak met zure room en geraspte mierikswortel.
Verwarm de bouillon en voeg dit, onder kneden, toe aan de aardappelen tot een stamppot.
Snij het spek in blokjes en bak het uit.
Snij de worteltjes van de postelein en was de blaadjes en snij het fijn.
Voeg het uitgebakken spek en de postelein toe aan de stamppot en kneed alles goed homogeen.
Warm de stamppot nog even op.
Breng op smaak met zure room en geraspte mierikswortel.