Uitjes hoeven niet volledig gecarameliseerd te zijn.
Romanesco is ook erg lekker na het stomen, koolraap heeft nog een bite.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppotje van romanesco en koolraap
PT40M
Stamppotje van romanesco en koolraap
Een heerlijk stamppotje van romanesco en koolraap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppotje van romanesco en koolraap te bereiden
Stoom de roosjes + de reepjes koolraap 20 min.
Stoom de aardappels 30-35 min. (tot gaar).
Stamp alles door elkaar, tesamen met de anjovis.
Voeg de sojasaus toe, bij scheutjes.
Voeg wat z/p toe op smaak en laat 1 nacht staan.
Verwarm, voeg het uitje toe en laat carameliseren en dien op.
Stoom de aardappels 30-35 min. (tot gaar).
Stamp alles door elkaar, tesamen met de anjovis.
Voeg de sojasaus toe, bij scheutjes.
Voeg wat z/p toe op smaak en laat 1 nacht staan.
Verwarm, voeg het uitje toe en laat carameliseren en dien op.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Anna zegt:
even vraagje: is deze zin compleet?
"Uitjes hoeven volledig gecarameliseerd te zijn."
Groetjes,
Anna.
AnnikaT zegt: