Recept
« Terug naar recepten
Steak á la Pinot Noir
PT100M
Steak á la Pinot Noir
Een heerlijk steak á la pinot noir recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak á la Pinot Noir te bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper
Leg ze in een schaal en voeg de wijn en olijfolie toe.
Laat dit minimaal 1 uur marineren.
Dep het vlees droog en bak ze met de boter krokant in de pan.
Haal ze uit de pan in een schaal voor 10 min. in de oven op 100 graden C.
Blus de braadpan met de marinade.
Voeg het sjalotje en de knoflook toe en laat koken tot de sjalot helemaal zacht is, en de wijn is ingekookt.
Haal van het vuur en roer er de boter door.
Snij het vlees in plakken, giet de saus erbij.
Leg ze in een schaal en voeg de wijn en olijfolie toe.
Laat dit minimaal 1 uur marineren.
Dep het vlees droog en bak ze met de boter krokant in de pan.
Haal ze uit de pan in een schaal voor 10 min. in de oven op 100 graden C.
Blus de braadpan met de marinade.
Voeg het sjalotje en de knoflook toe en laat koken tot de sjalot helemaal zacht is, en de wijn is ingekookt.
Haal van het vuur en roer er de boter door.
Snij het vlees in plakken, giet de saus erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
veel succes
m.v.g. Bert Allers
slaatje zegt: