PORTERHOUSE STEAK : van achterste stuk korte lende, het haasdeel is vrij groot
T-BONE STEAK : Ook van de korte lende, maar het voorste deel. Het haasdeel is dan ook veel kleiner.
Steaks hebben weinig bindweefsel, zeen, pees en dergelijke en hoeven dus nauwelijks behandeld te worden, omdat het vlees ervan snel gaar is en van nature mals.
Recept
« Terug naar recepten
Steak, Gegrilld na Half Uur Marinade
PT90M
Steak, Gegrilld na Half Uur Marinade
Een heerlijk steak, gegrilld na half uur marinade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak, Gegrilld na Half Uur Marinade te bereiden
1).Voeg alle ingredienten voor de marinade bij elkaar,verwarm het even en laat weer afkoelen.
2).Marineer alle stukken vlees gedurende 30 minuten aan alle kanten.
3).Na de marinade het vlees op de hete grill (pan) leggen en in 2 x 5 minuten rosé laten garen.Tijdens het grillen 1 x bij kwasten aan elke zijde.
4).Geef hierbij een flinke bak met salade.
2).Marineer alle stukken vlees gedurende 30 minuten aan alle kanten.
3).Na de marinade het vlees op de hete grill (pan) leggen en in 2 x 5 minuten rosé laten garen.Tijdens het grillen 1 x bij kwasten aan elke zijde.
4).Geef hierbij een flinke bak met salade.