Recept
« Terug naar recepten
Steak met zuiderse garnituur
PT20M
Steak met zuiderse garnituur
Een heerlijk steak met zuiderse garnituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak met zuiderse garnituur te bereiden
1. Hak de tuinkruiden fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Snij de ansjovisfilets en de olijven in stukjes. Spoel de kerstomaatjes, snij ze in blokjes. Halveer de olijven. Doe alles in een kommetje en schep goed om. Zet een kwartiertje in de koelkast.
2. Bak de biefstukken aan beide zijden kort aan op een hevig vuur, in hete olie. Laat ze - al naargelang u het vlees minder of meer doorbakken wilt - nog 2 tot 4 minuten verder bakken op een zacht vuur. Kruid ze met fleur de sel en peper uit de molen.
3. Schik ze op voorverwarmde borden. Schep er wat van het garnituur bij. Serveer meteen.
2. Bak de biefstukken aan beide zijden kort aan op een hevig vuur, in hete olie. Laat ze - al naargelang u het vlees minder of meer doorbakken wilt - nog 2 tot 4 minuten verder bakken op een zacht vuur. Kruid ze met fleur de sel en peper uit de molen.
3. Schik ze op voorverwarmde borden. Schep er wat van het garnituur bij. Serveer meteen.