Recept
« Terug naar recepten
Steenbolk met witloof
PT45M
Steenbolk met witloof
Een heerlijk steenbolk met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steenbolk met witloof te bereiden
Maak het witloof schoon en snijd het in stukjes.
Laat een klontje boter uitsmelten in een pannetje. Voeg het witloof toe en zout. Laat gedurende een kwartier zachtjes stoven.
Boter een ovenschotel in. Verdeel het witloof over de bodem. Peper en zout de visfilets en leg ze op het witloof.
Schuif de vis in de voorverwarmde oven van 210 °C en laat 10 minuten garen.
Haal de vis uit de oven. Overgiet met de room en bestrooi met wat paneermeel.
Zet opnieuw in de oven, gedurende 5 tot 10 minuten.
Bestrooi de ovenschotel met fijngehakte bieslook.
Serveer met aardappelpuree.
Laat een klontje boter uitsmelten in een pannetje. Voeg het witloof toe en zout. Laat gedurende een kwartier zachtjes stoven.
Boter een ovenschotel in. Verdeel het witloof over de bodem. Peper en zout de visfilets en leg ze op het witloof.
Schuif de vis in de voorverwarmde oven van 210 °C en laat 10 minuten garen.
Haal de vis uit de oven. Overgiet met de room en bestrooi met wat paneermeel.
Zet opnieuw in de oven, gedurende 5 tot 10 minuten.
Bestrooi de ovenschotel met fijngehakte bieslook.
Serveer met aardappelpuree.