DIEN OP :Verdeel het vlees over de borden en geef er bv.witte rijst bij en sperzieboontjes (of een andere groente natuurlijk)
NOOT: In plaats van rundvlees kan ook gebruikt worden : schaap, konijn, haas, geit
Recept
« Terug naar recepten
Stifado uit Corfu
PT240M
Stifado uit Corfu
Een heerlijk stifado uit corfu recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado uit Corfu te bereiden
1).Verhit de olie in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien, tot ze zacht zijn geworden.
2).Doe het vlees er bij en al roerend op hoog vuur de blokjes vlees snel dicht schroeien.
3).Doe de knoflook er bij en roer gedurende 1 minuut.
4).Doe nu alle kruiden er bij en roer zo nu en dan even goed om.
5).Nu kan de wijnazijn en de wijn er bij en roer nog even goed door.
6).De Worcestershire saus er bij doen en alle tomaten varieteiten. Doorroeren.
7).Giet nu zoveel bouillon in de pan dat het vlees ruim onder staat en breng snel aan de kook.
8).Doe het deksel op de pan en schuif het geheel de oven in en laat het daar 3 uur stoven.
9).Smelt in een pannetje de boter en smoor hierin de sjalotten net zo lang, tot ze behoorlijk gaar zijn geworden.
10).Haal de pan uit de oven en zet die nog even op
het vuur al er nog veel vocht in de pan zit en laat het vocht inkoken.
11).Doe de sjalotten in de pan en roer de uien goed door het gerecht.
2).Doe het vlees er bij en al roerend op hoog vuur de blokjes vlees snel dicht schroeien.
3).Doe de knoflook er bij en roer gedurende 1 minuut.
4).Doe nu alle kruiden er bij en roer zo nu en dan even goed om.
5).Nu kan de wijnazijn en de wijn er bij en roer nog even goed door.
6).De Worcestershire saus er bij doen en alle tomaten varieteiten. Doorroeren.
7).Giet nu zoveel bouillon in de pan dat het vlees ruim onder staat en breng snel aan de kook.
8).Doe het deksel op de pan en schuif het geheel de oven in en laat het daar 3 uur stoven.
9).Smelt in een pannetje de boter en smoor hierin de sjalotten net zo lang, tot ze behoorlijk gaar zijn geworden.
10).Haal de pan uit de oven en zet die nog even op
het vuur al er nog veel vocht in de pan zit en laat het vocht inkoken.
11).Doe de sjalotten in de pan en roer de uien goed door het gerecht.