KookJij

Stifádo

Een heerlijk stifádo recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stifádo te bereiden

Giet de olie in de pan en laat zeer heet worden. Bruin het vlees aan alle kanten kort aan. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de uitjes. Doe het deksel op de pan en laat stoven op zacht vuur tot het vlees gaar is. Voeg daarna de uitjes toe en laat nog een half uurtje sudderen. Verwijder dan de peperkorrels, laurierbladeren en de kaneelstokjes.

Schik het vlees aan de ene kant van een schaal en de uitjes aan de andere kant (voorzichtig, dat ze niet uiteen vallen !). Opdienen met rijst, pasta, of brood. Drink daarbij een Griekse wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gi0180

gi0180 zegt:
Lekker.