Recept
« Terug naar recepten
Stifádo
PT120M
Stifádo
Een heerlijk stifádo recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
reis om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifádo te bereiden
Giet de olie in de pan en laat zeer heet worden. Bruin het vlees aan alle kanten kort aan. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de uitjes. Doe het deksel op de pan en laat stoven op zacht vuur tot het vlees gaar is. Voeg daarna de uitjes toe en laat nog een half uurtje sudderen. Verwijder dan de peperkorrels, laurierbladeren en de kaneelstokjes.
Schik het vlees aan de ene kant van een schaal en de uitjes aan de andere kant (voorzichtig, dat ze niet uiteen vallen !). Opdienen met rijst, pasta, of brood. Drink daarbij een Griekse wijn.
Schik het vlees aan de ene kant van een schaal en de uitjes aan de andere kant (voorzichtig, dat ze niet uiteen vallen !). Opdienen met rijst, pasta, of brood. Drink daarbij een Griekse wijn.
gi0180 zegt: