Recept
« Terug naar recepten
Stokbonen met knoflook
PT90M
Stokbonen met knoflook
Een heerlijk stokbonen met knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het ultieme groente kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stokbonen met knoflook te bereiden
Doe de flageoletten in een grote pan met water, breng het water aan de kook en laat de bonen 45 min.-tot 1 uur gaar koken tot ze gaar zijn.
Giet ze af.
Verhit de olie in en grote koekenpan en sauteer de ui en de knoflook 3-4 min. tot ze zacht maar niet bruin zjn.
Voeg de tomaten toe en kook ze tot ze zacht zijn.
Snijd de stokbonen.
Roer de flageoletten door de tomatensaus en voeg stokbonen, witte wijn, bouillon en een beetje zout toe.
Roer door.
Doe een deksel op de pan en kook 5-10 minuten tot de stokbonen gaar zijn maar niet te zacht.
Zet het vuur hoger om het vocht te laten verdampen en voeg dan de peterselie toe.
Breng op smaak met een beetje zout als dat nodig is.
Maal er vlak voor het opdienen peper over.
Giet ze af.
Verhit de olie in en grote koekenpan en sauteer de ui en de knoflook 3-4 min. tot ze zacht maar niet bruin zjn.
Voeg de tomaten toe en kook ze tot ze zacht zijn.
Snijd de stokbonen.
Roer de flageoletten door de tomatensaus en voeg stokbonen, witte wijn, bouillon en een beetje zout toe.
Roer door.
Doe een deksel op de pan en kook 5-10 minuten tot de stokbonen gaar zijn maar niet te zacht.
Zet het vuur hoger om het vocht te laten verdampen en voeg dan de peterselie toe.
Breng op smaak met een beetje zout als dat nodig is.
Maal er vlak voor het opdienen peper over.