Lekker op z'n Curacaos met gebakken funchi (ook op de foto) en gebakken bakbanaan (banana hasá).
Je kunt het uiteraard ook met rijst of puree eten.
Vaak doe ik wat gemalen komijn als ingrediënt bij de saus.
De Faja Lobi Surinam Trafasie is pittig, maar ik heb ook wat cayennepeper gebruikt
De Faja Lobi Surnam Trafasie is bij veel AH- winkels te koop, deze is oranje-achtig van kleur.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofkip Caribisch (Galinja Stobá). Pittig
PT35M
Stoofkip Caribisch (Galinja Stobá). Pittig
Ik had hiervan zowel een Surinaams als een Antilliaans recept. Ik heb sommige ingrediënten naar eigen smaak gemixt. Het smaakte voortreffelijk.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Faja Lobi Surinaamse gerechten / Antilliaanse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofkip Caribisch (Galinja Stobá). Pittig te bereiden
- Ik haal altijd het vel van de kippenpoten want dat vind ik niet lekker, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je hoeft ze nog niet te kruiden. Verhit ong 5 el zonnebloemolie in de braadpan en braad kort, ong 5 min de kipdelen rondom even aan.
- Haal de bouten uit de pan en leg ze apart.
- Indien nodig nog wat olie in de pan en fruit nu de uistukjes en knoflookplakjes tot glazig.
- Doe de kipdelen weer in de pan bij ui en knoflook en voeg dan de Surinam Trafasie én de tomatenpuree én de gemberpoeder én de kaneelpoeder én de ketjap manis én de bruine suiker én de bouillonblokjes (verkruimelen) én de pruimen en als je wilt ook wat nootmuskaat en de cayennepeper.
- Al omscheppend alles goed mengen En kort laten sudderen.Je kunt ook de saus proeven en nog het een en ander toevoegen.
- Dan het kokend water erbij. Ik heb 100 à 175 ml geschreven. Ik kijk altijd hoeveel vocht ik erbij wil. Je kunt altijd nog wat kokend water bijgieten.
- Heel goed mengen dan het vuur lager draaien, en met het deksel op de pan alles ongeveer 20 minuten laten stoven of tot je vindt dat de kip gaar genoeg is.
- Eventueel nog zout, peper of andere kruiden toevoegen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bianca zegt:
Het is ECHT verrukkelijk!!!!! Mmmm, deze gaan we zeker vaker maken!
Om je vingers bij op te eten, haha.
Bedankt voor het delen :))
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Anna Koudys zegt:
Karin van Dam zegt:
Hilde Dumont zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt: