Verdeel de lamsstoof over de borden en strooi daarop de gesnipperde peterselie.
Drink er een stevige rode wijn bij (het liefst natuurlijk de wijn die bij de bereiding van de stoofpot werd gebruikt).
NB. Deze stoofpot heeft wel iets weg van de Ierse lamsstoof.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van Lamsschouder op z'n Toscaans
PT400M
Stoofpot van Lamsschouder op z'n Toscaans
Een heerlijk stoofpot van lamsschouder op z'n toscaans recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
400 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van Lamsschouder op z'n Toscaans te bereiden
1).Verhit reuzel en olijfolie in de grote pan met dikke bodem op redelijk hoog vuur en fruit daarin aan de uien, knoflook.
2).Voeg toe het zout en de peper met de oregano en laat dat nog even een minuutje door fruiten. Wel flink roeren.
3).Voeg de gebloemde stukjes vlees toe en bak die al roerend en omzettend tot ze allemaal een kleurtje hebben gekregen.
4).Voeg dan de azijn toe en het tomatenconcentraat en roer dat goed door.
5).Dan kan alle vocht er bij (bouillon en wijn) met de laurier, thijm en suiker. Goed doorroeren en even laten opkoken.
6).Deksel op de pan en het geheel in de oven schuiven gedurende 6 uur op 80 graden Celsius.
7).Uit de oven halen en op een laag vuur zetten en de vervolgens de wortel en de aardappels in de pan er bij doen en met gesloten deksel een half uur laten pruttelen.
8).Vlak voor het opscheppen de doperwten erbij tot ze warm zijn geworden.
2).Voeg toe het zout en de peper met de oregano en laat dat nog even een minuutje door fruiten. Wel flink roeren.
3).Voeg de gebloemde stukjes vlees toe en bak die al roerend en omzettend tot ze allemaal een kleurtje hebben gekregen.
4).Voeg dan de azijn toe en het tomatenconcentraat en roer dat goed door.
5).Dan kan alle vocht er bij (bouillon en wijn) met de laurier, thijm en suiker. Goed doorroeren en even laten opkoken.
6).Deksel op de pan en het geheel in de oven schuiven gedurende 6 uur op 80 graden Celsius.
7).Uit de oven halen en op een laag vuur zetten en de vervolgens de wortel en de aardappels in de pan er bij doen en met gesloten deksel een half uur laten pruttelen.
8).Vlak voor het opscheppen de doperwten erbij tot ze warm zijn geworden.