Dit Indiaas recept met Kerrie en Kokos is lekker en gezond.
Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken.
Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt.
Pffffff, toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet!!
Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte.
Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper!!
Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet.
Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje.
Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd.
Oude herinneringen kwamen weer boven!
Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal ik mag en wil mee naar boven.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met Liefde
PT120M
Stoofpotje met Liefde
Heerlijk stoofpotje die wij vaak maken bij de " Nasi die jezelf speciaal maakt!! ".
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit de oude doos en nog lekkerder in een moderne versie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met Liefde te bereiden
Braad met kokos-olie of arachideolie de met zout en peper bestrooi de runderlappen bruin.
Voeg de ui toe en bak deze even mee zodat ze niet meer glazig zijn.
Strooi de kerrie en de kokos er over.
Vervolgens de warme bouillon toevoegen en de kruidenazijn zodat het vlees net "kopje" onder gaat.
Zet de afzuigkap even uit en geniet van de heerlijke geuren!!
Laat alles in een goed gesloten pan op een zacht pitje in ruim twee uur gaar stoven.
Wil je het stoofpotje met " hete " liefde, gebruik dan als kerrie de Madras en begin met een beetje.
Je kunt tijdens het stoven blijven proeven en indien gewenst meer toevoegen.
Voor de echte fijnproevers de Madras combineren met de Masala.
Kook en Geniet!!
Voeg de ui toe en bak deze even mee zodat ze niet meer glazig zijn.
Strooi de kerrie en de kokos er over.
Vervolgens de warme bouillon toevoegen en de kruidenazijn zodat het vlees net "kopje" onder gaat.
Zet de afzuigkap even uit en geniet van de heerlijke geuren!!
Laat alles in een goed gesloten pan op een zacht pitje in ruim twee uur gaar stoven.
Wil je het stoofpotje met " hete " liefde, gebruik dan als kerrie de Madras en begin met een beetje.
Je kunt tijdens het stoven blijven proeven en indien gewenst meer toevoegen.
Voor de echte fijnproevers de Madras combineren met de Masala.
Kook en Geniet!!
Mijn kookverhaal (Gerrie Peters)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
De kerrie zie ik even niet terug bij de ingrediënten, hoeveel gebruik je daarvan in dit stoofpotje?
Gerrie Peters zegt:
Ik ga dan uit van de normale kerrie, kies je de Madras of Masala dan wat voorzichtiger beginnen.