Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met Vis en Garnalen uit Brazilie (Moqueca)
PT60M
Stoofpotje met Vis en Garnalen uit Brazilie (Moqueca)
Een heerlijk stoofpotje met vis en garnalen uit brazilie (moqueca) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met Vis en Garnalen uit Brazilie (Moqueca) te bereiden
1).Doe in een kom 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels limoensap en roer daar door de visblokjes. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Roer goed om en zet weg in de koeling voor 20 minuten.
2).Verhit in een flinke pan met dikke bodem de resterende 3 eetlepels olijfolie en fruit daarin aan de uien, de knoflook, de paprika en 4 lomboks, tot de uien en paprika zacht zijn geworden.
3).Voeg dan toe de wijn, kokosmelk, tomaten, tomatenconcentraat, paprikapoeder, maiskorrels, 1/2 bosje koriander gesnipperd, 1/2 bosje peterselie gesnipperd, 1/2 van de lente-uien, nog eens 2 eetlepels limoensap en als er is de rode palm-olie voor de typische Zuid Amerikaanse geur***.
4).We brengen dit geheel aan de kook en laten dat een 10 minuutjes pruttelen.
5).We voegen dan toe de vis uit de kom en laten die een minuut of 5 - 8 meepruttelen.
6).Dan gaan de garnalen er in en die laten we 5 minuten
meepruttelen.
7).Zonodig verder op smaak brengen met peper, limoensapmarinade en Tabasco.
8).Er kan nu worden opgediend.
***NOOT:Wanneer de rode palm olie er niet is: Dan 5 cc gemalen djinten, 5 cc gemalen ketumbar en 5 cc gemalen fenegriek toevoegen.
2).Verhit in een flinke pan met dikke bodem de resterende 3 eetlepels olijfolie en fruit daarin aan de uien, de knoflook, de paprika en 4 lomboks, tot de uien en paprika zacht zijn geworden.
3).Voeg dan toe de wijn, kokosmelk, tomaten, tomatenconcentraat, paprikapoeder, maiskorrels, 1/2 bosje koriander gesnipperd, 1/2 bosje peterselie gesnipperd, 1/2 van de lente-uien, nog eens 2 eetlepels limoensap en als er is de rode palm-olie voor de typische Zuid Amerikaanse geur***.
4).We brengen dit geheel aan de kook en laten dat een 10 minuutjes pruttelen.
5).We voegen dan toe de vis uit de kom en laten die een minuut of 5 - 8 meepruttelen.
6).Dan gaan de garnalen er in en die laten we 5 minuten
meepruttelen.
7).Zonodig verder op smaak brengen met peper, limoensapmarinade en Tabasco.
8).Er kan nu worden opgediend.
***NOOT:Wanneer de rode palm olie er niet is: Dan 5 cc gemalen djinten, 5 cc gemalen ketumbar en 5 cc gemalen fenegriek toevoegen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We dienen dit gerecht op met gekookte rijst en bestrooien het met de resterende koriander en peterselie.