Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van fazant met witlof
PT35M
Stoofpotje van fazant met witlof
Een heerlijk stoofpotje van fazant met witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van fazant met witlof te bereiden
1. Maak het witlof schoon. Verwijder het harde kroontje onderaan het stronkje. Snij de stronkjes in ringetjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
2. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
3. Fruit in dezelfde pan, in een likje boter, de sjalot. Doe er het witlof en de knoflook bij. Doe er het bouillonketeltje bij en schep om tot de bouillon vloeibaar is. Leng aan met een kopje kokend heet water. Dek af en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
4. Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Braad ze 3 minuten aan elke kant in hete boter. Leg ze bij het witlof in de bouillon. Laat, onafgedekt, nog 5 minuten verder garen.
5. Doe er de gebakken spekblokjes bij. Kruid bij met peper en zout. Laat 1 extra minuut goed doorwarmen. Werk af met gehakte bieslook. Serveer goed heet.
2. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
3. Fruit in dezelfde pan, in een likje boter, de sjalot. Doe er het witlof en de knoflook bij. Doe er het bouillonketeltje bij en schep om tot de bouillon vloeibaar is. Leng aan met een kopje kokend heet water. Dek af en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
4. Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Braad ze 3 minuten aan elke kant in hete boter. Leg ze bij het witlof in de bouillon. Laat, onafgedekt, nog 5 minuten verder garen.
5. Doe er de gebakken spekblokjes bij. Kruid bij met peper en zout. Laat 1 extra minuut goed doorwarmen. Werk af met gehakte bieslook. Serveer goed heet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mar10ne zegt:
Lizemie2 zegt:
Volgens mij kan je het gewoon in de supermarkt kopen of anders zelf bouillon maken.
inged zegt:
Dit is erg lekker ik heb dit gemaakt met kerstmis, mijn ouders vonden dit ook super lekker. Het is makkelijk en je staat niet heel de dag in de keuken.
Groetjes Inge.;)
chantalle zegt: