Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van hinde met bosbessen
PT120M
Stoofpotje van hinde met bosbessen
Een heerlijk stoofpotje van hinde met bosbessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van hinde met bosbessen te bereiden
Bak de spekblokjes en het hindevlees mooi bruin aan in wat boter. Kruid af met peper en zout en voeg er de fijngesneden sjalotjes, selder, wortelen, laurier en tijm bij. Laat 3 min. sudderen.
Voeg er dan de mosterd, bloem, bosbessenconfituur, wildfond en rode wijn bij. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen.
Geef het stoofpotje zeker wat tijd om te garen. De laatste 15 min. voeg je er de bosbessen aan toe.
Vet de papadumvelletjes met wat olie in en laat in de microgolf 2 min. bakken.
Serveer de ragout van hinde met papadum en versgemalen rode peper.
Voeg er dan de mosterd, bloem, bosbessenconfituur, wildfond en rode wijn bij. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen.
Geef het stoofpotje zeker wat tijd om te garen. De laatste 15 min. voeg je er de bosbessen aan toe.
Vet de papadumvelletjes met wat olie in en laat in de microgolf 2 min. bakken.
Serveer de ragout van hinde met papadum en versgemalen rode peper.