Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk
PT60M
Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk
Een heerlijk stoofpotje van kip met peren en kokosmelk recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Laura Maagdenberg
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van kip met peren en kokosmelk te bereiden
Snijd de kip in stukken. Bestuif de kipdelen licht met bloem. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in vieren.
Vet een koekenpan lichtjes in met een scheut olijfolie, verhit de olie en bak de peren snel goudbruin. Doe de honing erbij, meng voorzichtig en haal de peren uit de pan zogauw ze gekarameliseerd zijn. Zet ze apart. Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan, doe de sjalotjes erin en stoof die al roerend 5 minuten. Doe de kip opnieuw in de pan en bestrooi met een beetje zout. Giet de kokosmelk erbij en doe de kerrie en kaneel erbij, roer en laat ongeveer 45 minuten garen tot de kip zacht is.Leg de peren er voorzichtig in en verwarm alles nog eens 2 tot 3 minuten. Schik de kip en de peren op een voorverwarmde schaal. Proef de saus en breng ze eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over de bereiding en dien meteen op.
Vet een koekenpan lichtjes in met een scheut olijfolie, verhit de olie en bak de peren snel goudbruin. Doe de honing erbij, meng voorzichtig en haal de peren uit de pan zogauw ze gekarameliseerd zijn. Zet ze apart. Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan, doe de sjalotjes erin en stoof die al roerend 5 minuten. Doe de kip opnieuw in de pan en bestrooi met een beetje zout. Giet de kokosmelk erbij en doe de kerrie en kaneel erbij, roer en laat ongeveer 45 minuten garen tot de kip zacht is.Leg de peren er voorzichtig in en verwarm alles nog eens 2 tot 3 minuten. Schik de kip en de peren op een voorverwarmde schaal. Proef de saus en breng ze eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over de bereiding en dien meteen op.
Mijn kookverhaal (Laura Maagdenberg)
Zelf aangepast recept dat ik ooit op internet vond
assy54 zegt: