Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel lamsvlees
PT75M
Stoofschotel lamsvlees
Een heerlijk stoofschotel lamsvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel lamsvlees te bereiden
Schil de aardappels, de uien en de knoflook. Snijd de aardappels en de uien in stukjes en hak de knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide kanten bruin.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde boter de uien en de aardappels bruin, voeg zout en peper toe.
In een ovenvaste schaal leggen we de helft van het aardappel-uien mengsel op de bodem, daarop de koteletten, wat peterselie, het blaadje laurier, de knoflook en zout en peper.
Bedek met de tweede helft van het aardappel-uien mengsel.
Geef er de bouillon over en zet de schaal met deksel erop 50 minuten in een oven van 175°C.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide kanten bruin.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde boter de uien en de aardappels bruin, voeg zout en peper toe.
In een ovenvaste schaal leggen we de helft van het aardappel-uien mengsel op de bodem, daarop de koteletten, wat peterselie, het blaadje laurier, de knoflook en zout en peper.
Bedek met de tweede helft van het aardappel-uien mengsel.
Geef er de bouillon over en zet de schaal met deksel erop 50 minuten in een oven van 175°C.
jolande zegt: