KookJij

Stoofschotel van Bruine Linzen uit Umbrie

Linzen zijn heden ten dage in de Westerse landen, bekend is het verhaal dat Ezau zijn eerste geboorterecht verkocht aan Jacob voor een bord linzensoep, niet echt populair te noemen. Dat is jammer : ze bevatten goede eiwitten en vezels en zijn dus zeer gezond. In de grijze oudheid werden er veel linzen gegeten
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofschotel van Bruine Linzen uit Umbrie te bereiden

  1. Verhit in een anti aanbak bakpannetje de olijfolie en laat daarin de pancetta uitbakken
  2. In de keukenmachine de winterpeen en de selderijsteel fijnhakken cq pureren.
  3. Samen met de ui en knofllok de winterpeen en selderijstengel aanfruiten tot alle bestanddelen zacht zijn geworden.
  4. Dan het tomaten concentraat er bij doen en flink roeren.Vervolgens gaan de linzen er bij en weer goed doorroeen en 5 minuten mee laten bakken.
  5. Dan gieten we 625 cc van de kippenbouillon er bij
  6. Zo nu en roeren en wachten tot de bouillon is opgenomen.
  7. Dan gaat er weer 250 cc bij en weer wachten we tot alle vloeistof is opgenomen en tenslotte doen we laatste restje bouillon bij de linzen.
  8. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
  9. In een aparte pan bakken we eieren als spiegeleieren
  10. Tot slot : We verdelen de linzen over 4 voorverwarmde borden, leggen daarop de spiegeleitjes met de blaadjes rucola en de Parmezaanse kaas.
  11. Druppel tot slot ruim oude balsamico azijn over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ik zou er een jonge Pinot Noir bij drinken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst