Recept
« Terug naar recepten
Stoofvlees
PT180M
Stoofvlees
Een heerlijk stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karl Dejongh
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofvlees te bereiden
Schil de aardappeltjes en snij ze in kleine blokjes
Snij de wortelen in schijfjes.
Versnipper de gedroogde tomaten.
Bak het stoofvlees in een hete braadpan mooi bruin.
Haal het vlees uit de pan en blus de pan met de Leffe.
Schraap de braadresten los en giet deze boullion bij het vlees in de aparte kom.
Versnipper de ui en de knoflook en fruit deze in de braadpan met wat boter.
Voeg de aardappeltjes, de wortelschijfjes en de versnipperde gedroogde tomaten toe.
Voeg een beetje water bij, roer het mengsel om en laat enkele minuten stoven.
Voeg het vlees (met de boullion) toe.
Voeg de gepelde tomaten en uitgelekte zilveruitjes toe.
Voeg wat basilicum en laurier toe.
Eventueel nog een boterham voor extra binding bijvoegen.
Enkele uurtjes laten pruttelen en klaar.
Snij de wortelen in schijfjes.
Versnipper de gedroogde tomaten.
Bak het stoofvlees in een hete braadpan mooi bruin.
Haal het vlees uit de pan en blus de pan met de Leffe.
Schraap de braadresten los en giet deze boullion bij het vlees in de aparte kom.
Versnipper de ui en de knoflook en fruit deze in de braadpan met wat boter.
Voeg de aardappeltjes, de wortelschijfjes en de versnipperde gedroogde tomaten toe.
Voeg een beetje water bij, roer het mengsel om en laat enkele minuten stoven.
Voeg het vlees (met de boullion) toe.
Voeg de gepelde tomaten en uitgelekte zilveruitjes toe.
Voeg wat basilicum en laurier toe.
Eventueel nog een boterham voor extra binding bijvoegen.
Enkele uurtjes laten pruttelen en klaar.
Mijn kookverhaal (Karl Dejongh)
Als je hem 's anderendaags terug opwarmt is hij nog het lekkerst.
David v V zegt: