Recept
« Terug naar recepten
Stoofvlees van varkenswangen
PT120M
Stoofvlees van varkenswangen
Een heerlijk stoofvlees van varkenswangen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vlaamse klassieker en mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofvlees van varkenswangen te bereiden
1. Snijd de uien in fijne ringen of blokjes. Snijd het vlees van de ribbetjes in 4 stukken. Snijd de varkenswangen in twee. Bestrooi met zwarte gemalen peper en wat zout. Maak een kruidenbuiltje met tijm en laurier.
2. Verwarm een kluitje boter in de pot (gebruik liefst een goede cocotte) en bak eerst het vlees van de ribbetjes. Leg eerst de vetkant naar onder. Voeg iets later de wangetjes toe. Bak het vlees rondom bruin, maar laat het niet aanbranden. Doe de uien erbij en laat die ook bruin karameliseren op een laag vuur. Let op, uien verbranden snel. Bestrooi alles met 2 eetlepels bloem en roer goed door elkaar.
3. Blus met het bier, voeg er varkensbouillon tot het vlees onder staat. Leg het kruidenbuiltje erin. Laat even koken zonder deksel tot de alcoholgeur verdwenen is. Besmeer het brood met een flinke laag zachte mosterd. Leg het brood er bovenop. Doe er nu een stukje zwarte chocolade bij. Laat alles minstens 1,5 uur zachtjes stoven onder deksel. Roer af en toe goed door elkaar. Het brood zal zich oplossen in de saus en zorgt samen met de bloem voor de binding.
4. Proef de saus, kruid bij op peper- en zoutsmaak. Bind eventueel lichtjes bij met een bruine sausbinder (echt maar als het nodig is).
5. Serveer met frietjes en fijn rauw gesneden witlof in mayonaise. Doe het witlof in een bordje op schaaltje apart. Schenk er de Guinness bij!
2. Verwarm een kluitje boter in de pot (gebruik liefst een goede cocotte) en bak eerst het vlees van de ribbetjes. Leg eerst de vetkant naar onder. Voeg iets later de wangetjes toe. Bak het vlees rondom bruin, maar laat het niet aanbranden. Doe de uien erbij en laat die ook bruin karameliseren op een laag vuur. Let op, uien verbranden snel. Bestrooi alles met 2 eetlepels bloem en roer goed door elkaar.
3. Blus met het bier, voeg er varkensbouillon tot het vlees onder staat. Leg het kruidenbuiltje erin. Laat even koken zonder deksel tot de alcoholgeur verdwenen is. Besmeer het brood met een flinke laag zachte mosterd. Leg het brood er bovenop. Doe er nu een stukje zwarte chocolade bij. Laat alles minstens 1,5 uur zachtjes stoven onder deksel. Roer af en toe goed door elkaar. Het brood zal zich oplossen in de saus en zorgt samen met de bloem voor de binding.
4. Proef de saus, kruid bij op peper- en zoutsmaak. Bind eventueel lichtjes bij met een bruine sausbinder (echt maar als het nodig is).
5. Serveer met frietjes en fijn rauw gesneden witlof in mayonaise. Doe het witlof in een bordje op schaaltje apart. Schenk er de Guinness bij!
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
Na vele pogingen, bieren en soorten vlees... eindelijk een delicatesse!