Recept
« Terug naar recepten
Stroopwafelsoufflé
PT30M
Stroopwafelsoufflé
Een heerlijk stroopwafelsoufflã© recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
littlegirl
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopwafelsoufflé te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Laat 25 g boter smelten op een laag vuur, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij, tot er uiteindelijk een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor. Laat dit mengsel even afkoelen (15minuten)
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine (of stamp ze fijn in de vijzel). Schep de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vier bakjes en bak het in 15-20 minuten af in een hete oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine (of stamp ze fijn in de vijzel). Schep de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vier bakjes en bak het in 15-20 minuten af in een hete oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
Onbekend zegt: