KookJij

Stroopwafelsoufflé

Een heerlijk stroopwafelsoufflã© recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopwafelsoufflé te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Laat 25 g boter smelten op een laag vuur, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij, tot er uiteindelijk een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor. Laat dit mengsel even afkoelen (15minuten)
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine (of stamp ze fijn in de vijzel). Schep de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vier bakjes en bak het in 15-20 minuten af in een hete oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Onbekend zegt:
hee, die staat ook in de libelle! :P
Janita

Janita zegt:
Een leuk snoep alternatief voor de kinderen!