Recept
« Terug naar recepten
Suikerbroodje
PT30M
Suikerbroodje
Een heerlijk suikerbroodje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Bomma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Suikerbroodje te bereiden
Doe de gist in de lauwe melk. De bloem met de kristalsuiker,de boter,de melk met de gist zeer goed mengen.Het zout laatst toevoegen + de eieren enkneden tot het deeg niet meer kleeft. Laat 15 min. rijzen.Het deeg opnieuw kneden en 1/3 van het deeg apart houden. In de rest ven het deeg de parelsuiker verdelen.Een bolletje vormen en deze in de omslag draaien (= het uitgerolde 1/3).Rijzen 30 min.Bovenkant met een mengsel uit eigeel en een beetje melk bestrijken. Bakken 180°C 35 min.
anstaats zegt: