KookJij

Suikerstroop-gemberkoekjes

Een heerlijk suikerstroop-gemberkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suikerstroop-gemberkoekjes te bereiden

verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bloem, natriumbicarbonaat, kaneel, gember, kruidnagel en zout in een kom. klop de suiker, de boter, de suikerstroop en het ei luchtig. Voeg het bloemmengsel toe en klop totdat alles goed gemengd is. Kneed indien nodig is het laatste beetje bloem eer met de hand door. Kneed het deeg in balletjes van 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de extra suiker. Leg ze 5 cm uit elkaar op een niet ingevette bakplaat. Bak ze 10-12 minuten in de over, totdat de uiteinden droog zijn. Laat ze enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat u ze op een rooster legt. Laat ze op het rooster verder afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maantJj

maantJj zegt:
het moet eigenlijk zijn: 230 gram bloem maar ik weet niet hoe je moet veranderen dus zeg ik het hier wel even.