Recept
« Terug naar recepten
Suikerstroop-gemberkoekjes
PT25M
Suikerstroop-gemberkoekjes
Een heerlijk suikerstroop-gemberkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Suikerstroop-gemberkoekjes te bereiden
verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bloem, natriumbicarbonaat, kaneel, gember, kruidnagel en zout in een kom. klop de suiker, de boter, de suikerstroop en het ei luchtig. Voeg het bloemmengsel toe en klop totdat alles goed gemengd is. Kneed indien nodig is het laatste beetje bloem eer met de hand door. Kneed het deeg in balletjes van 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de extra suiker. Leg ze 5 cm uit elkaar op een niet ingevette bakplaat. Bak ze 10-12 minuten in de over, totdat de uiteinden droog zijn. Laat ze enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat u ze op een rooster legt. Laat ze op het rooster verder afkoelen.
maantJj zegt: