KookJij

Sukade-Lappen Zoervleis(h)

Een Limburgs stoofvlees gerecht,dat veel wordt genuttigd tijdens de vastenavond tijd.Oorspronkelijk werd het gemaakt met paardenvlees,dat van zich zelf ietsje zoet is.Het zuur zou een corrigerende weking hebben, maar ook een conserverende werking. Ook in het nabije gebied in Duitsland (Rijnland - Westfalen) is "Sauerbraten" een geliefd gerecht. Aangezien paardenvlees niet overal verkrijgbaar is,doen we het hier met rundvlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 710 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sukade-Lappen Zoervleis(h) te bereiden

*Doe alle ingredienten gemerkt met "(M)" in een pan en laat 10 minuten koken vanaf de kook.Koel af.
*Doe in de afgekoelde marinade de lappen vlees,zo,dat ze volledig worden bedekt en laat dit minimaal ongeveer 12 uur staan in de koeling.(Lekkerder is het vlees 3 dagen te marineren.Maar let er wel op dat het vlees constant geheel onder de marinade staat)
*Daarna het vlees er uit halen,droog deppen en het bruin braden aan alle kanten in de olie en boter.
*Doe nu zo veel de marinade erbij,dat het vlees net onderstaat en breng snel aan de kook en laat dan 90 minuten op een zacht pitje sudderen met gesloten deksel
*Haal het vlees er weer uit en houd dat apart en warm.
*De marinade nu weer opzetten en voor de helft inkoken en afzeven
*Het zeefvocht weer in de pan op het vuur en met de verkruimelde koek,de appels en appel-perenstroop al roerend laten binden
*Schenk dit over het warm gehouden vlees

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met purée of hutspot.Ook zuurkool en rode kool
passen prima.Het wordt ook veel met eigen frites + eigen mayo gegeten
In plaats van appels kun je ook goed pruimedanten gebruiken
(die kunnen dan tijdens het marineren mooi meewellen en daarna ontpit worden)
Drink hierbij een mooie rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fokke123

fokke123 zegt:
Weer lekker Jan komt in
mijn favorieten:D