Heb je geen sagomeel, gebruik dan aardappelzetmeel, maar
KIJK UIT de binding is iets anders, dus oordeel zelf wat jij een iets gebonden soep noemt.
Recept
« Terug naar recepten
Sup hepire, soep met garnalen en kip
PT40M
Sup hepire, soep met garnalen en kip
Een heerlijk sup hepire, soep met garnalen en kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
krantje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sup hepire, soep met garnalen en kip te bereiden
Wrijf de ingrediënten voor de kruidenpasta in de vijzel.
(tjôbek)
Schil de cassave, kook het 15 min en prak het met een vork fijn.
Garnalen klein snijden.
Meng de helft v.d. kruidenpasta met de cassave + de garnalen en wat zout en vorm er kleine balletjes van.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Olie in de wok, de rest van de pasta fruiten (3 min.).
Kipblokjes erbij doen en 5 min. meefruiten.
Water toevoegen, garnalenballetjes erbij en kook de soep tot de balletjes komen bovendrijven.
Soep binden met de sagomeel.
Doe de kleingesneden bosuitjes er bij en proef of je nog wat suiker, en /of zout moet toevoegen.
(tjôbek)
Schil de cassave, kook het 15 min en prak het met een vork fijn.
Garnalen klein snijden.
Meng de helft v.d. kruidenpasta met de cassave + de garnalen en wat zout en vorm er kleine balletjes van.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Olie in de wok, de rest van de pasta fruiten (3 min.).
Kipblokjes erbij doen en 5 min. meefruiten.
Water toevoegen, garnalenballetjes erbij en kook de soep tot de balletjes komen bovendrijven.
Soep binden met de sagomeel.
Doe de kleingesneden bosuitjes er bij en proef of je nog wat suiker, en /of zout moet toevoegen.