Recept
« Terug naar recepten
Suprème van zeewolf met prei-aardappelen
PT30M
Suprème van zeewolf met prei-aardappelen
Een heerlijk suprème van zeewolf met prei-aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Suprème van zeewolf met prei-aardappelen te bereiden
Snijd de aardappelen in fijne dobbelsteentjes. Wrijf ze met een doek droog en bak ze, in een anti-kleefpan, in wat geklaarde boter. Laat ze blond, niet bruin worden. Leg ze op keukenpapier en dep de overtollige vetstof weg. Houd ze warm.
Snijd de preistengels in brunoise en smoor ze kort in wat boter en 1 eetlepel water. Strooi er een ietsje peper en zout over. Houd warm.
Kook de wijn en de visfumet in, samen met het smoornat van de prei. Voeg ook de room toe. Laat voorts inkoken en klop dan de saus op met klontjes boter (ong. 60 g). Proef op peper en zout. Giet door een fijne zeef en roer wat gesnipperd bieslook bij de saus. Houd ze warm.
Meng de stukjes prei en aardappel.
Strooi een weinig zout en peper op de zeewolf en bak de vis, in een anti-kleefpan, in wat boter mooi goudbruin (maar niet overgaar).
Spreid de stukjes prei en aardappel uit op warme borden. Leg de vis in het midden. Lepel de saus eromheen. Werk af volgens eigen inzicht (bijvoorbeeld met een duxelles van champignons in brickdeeg zoals in deze presentatie).
Snijd de preistengels in brunoise en smoor ze kort in wat boter en 1 eetlepel water. Strooi er een ietsje peper en zout over. Houd warm.
Kook de wijn en de visfumet in, samen met het smoornat van de prei. Voeg ook de room toe. Laat voorts inkoken en klop dan de saus op met klontjes boter (ong. 60 g). Proef op peper en zout. Giet door een fijne zeef en roer wat gesnipperd bieslook bij de saus. Houd ze warm.
Meng de stukjes prei en aardappel.
Strooi een weinig zout en peper op de zeewolf en bak de vis, in een anti-kleefpan, in wat boter mooi goudbruin (maar niet overgaar).
Spreid de stukjes prei en aardappel uit op warme borden. Leg de vis in het midden. Lepel de saus eromheen. Werk af volgens eigen inzicht (bijvoorbeeld met een duxelles van champignons in brickdeeg zoals in deze presentatie).