Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse saucijzenbroodjes
PT30M
Surinaamse saucijzenbroodjes
Een heerlijk surinaamse saucijzenbroodjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Moen - K. Patat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse saucijzenbroodjes te bereiden
Maal de ui, knoflook en peper helemaal fijn.
Meng het door het gehakt, samen met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Splits een ei, je hebt alleen de dooier nodig.
Kneed de dooier en de ketjap door het vleesmengsel.
Zet het geheel goed afgedekt in de koelkast en laat het minstens 1 dag staan.
Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een bakplaat.
Splits het andere ei; je hebt alleen de dooier nodig.
Verdeel het gehaktmengsel in 10 delen.
Rol elk deel uit tot een worstje, iets korter dan een velletje bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg velletjes dubbel.
Leg 10 dubbelgevouwen velletjes naast elkaar en leg op elk een "worstje".
Leg er een ander, dubbelgevouwen vel overheen.
Druk de lange uiteinden stevig aan.
Eerst met je vingers en daarna met een vork.
Druk de korte uiteinden een klein beetje dicht.
Smeer de bovenkant van de broodjes dunnetjes in met de eierdooier. Bak de broodjes in 30 minuten gaar.
Meng het door het gehakt, samen met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Splits een ei, je hebt alleen de dooier nodig.
Kneed de dooier en de ketjap door het vleesmengsel.
Zet het geheel goed afgedekt in de koelkast en laat het minstens 1 dag staan.
Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een bakplaat.
Splits het andere ei; je hebt alleen de dooier nodig.
Verdeel het gehaktmengsel in 10 delen.
Rol elk deel uit tot een worstje, iets korter dan een velletje bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg velletjes dubbel.
Leg 10 dubbelgevouwen velletjes naast elkaar en leg op elk een "worstje".
Leg er een ander, dubbelgevouwen vel overheen.
Druk de lange uiteinden stevig aan.
Eerst met je vingers en daarna met een vork.
Druk de korte uiteinden een klein beetje dicht.
Smeer de bovenkant van de broodjes dunnetjes in met de eierdooier. Bak de broodjes in 30 minuten gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brinkie1970 zegt:
gea zegt: