KookJij

Taai Taai

Een heerlijk taai taai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookboek:van het hollandse land
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taai Taai te bereiden

Laat de honing, suiker, kruiden en water op een laag vuur warm worden. Zeef de bloemsoorten en doe ze in een kom.
Voeg het warme honingmengsel erbij en roer het door elkaar tot een stevig deeg. Laat de deegbal 2 keer 24 uur op een koele plaats rusten. Werk dan de karnemelk en het bakpoeder door het deeg. Vet de koekplank(en) in en bestrooi ze met wat bloem. Druk het deeg in de plank, strijk het glad en snijd het overtollig deeg weg of maak zelf kleine figuren van deeg. Vet een bakblik in en tik de taaipop met een korte slag uit de plank op het bakblik en bak de pop op 200°C in 25 minuten gaar en bij kleine figuren in 15 minuten.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept wordt door mijn familie gebruikt in Canada omdat je daar haast niet aan taai taai kunt komen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Laat ze een goede vriendin bakken en vraag aan de Sint een nieuwe oven sterkte!
Anna

Anna zegt:
Mooi recept!:D
Heb je de Sint prijsvraag gezien op de homepage?
Groetjes,
Anna
KookJij.;)