Recept
« Terug naar recepten
Taai Taai
PT15M
Taai Taai
Een heerlijk taai taai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Sinterklaas
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboek:van het hollandse land
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taai Taai te bereiden
Laat de honing, suiker, kruiden en water op een laag vuur warm worden. Zeef de bloemsoorten en doe ze in een kom.
Voeg het warme honingmengsel erbij en roer het door elkaar tot een stevig deeg. Laat de deegbal 2 keer 24 uur op een koele plaats rusten. Werk dan de karnemelk en het bakpoeder door het deeg. Vet de koekplank(en) in en bestrooi ze met wat bloem. Druk het deeg in de plank, strijk het glad en snijd het overtollig deeg weg of maak zelf kleine figuren van deeg. Vet een bakblik in en tik de taaipop met een korte slag uit de plank op het bakblik en bak de pop op 200°C in 25 minuten gaar en bij kleine figuren in 15 minuten.
Voeg het warme honingmengsel erbij en roer het door elkaar tot een stevig deeg. Laat de deegbal 2 keer 24 uur op een koele plaats rusten. Werk dan de karnemelk en het bakpoeder door het deeg. Vet de koekplank(en) in en bestrooi ze met wat bloem. Druk het deeg in de plank, strijk het glad en snijd het overtollig deeg weg of maak zelf kleine figuren van deeg. Vet een bakblik in en tik de taaipop met een korte slag uit de plank op het bakblik en bak de pop op 200°C in 25 minuten gaar en bij kleine figuren in 15 minuten.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept wordt door mijn familie gebruikt in Canada omdat je daar haast niet aan taai taai kunt komen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Heb je de Sint prijsvraag gezien op de homepage?
Groetjes,
Anna
KookJij.;)
Doriet Janssen zegt: